Desert, Delta & Rivers Explorer

Combi Fly-in Privéreizen
 • Victoria Falls
 • Chobe National Park
 • Moremi / Khwai Concessie
 • Okavango Delta
 • Makgadikgadi Pans

Je reis vangt aan met een ontdekking van de indrukwekkende Victoria Falls.
Per vliegtuig combineer je vervolgens al het moois wat Botswana te bieden heeft: de enorme olifantenpopulatie te Chobe, het rijke wildleven van Moremi en de unieke Okavango Delta. Je eindigt je verkenning aan de unieke zoutpannen, of in de Kalahari-woestijn.
Je logeert in authentieke, kleinschalige accommodatie 

 • Te voet langsheen de indrukwekkende Victoria Falls
 • Sla de olifantenkuddes in Chobe gade tijdens een bootcruise
 • Laat je meevoeren door de traditionele dansen in de boma
 • Te voet op verkenning in de Delta: zo ervaar je de natuur in close up
 • Glij over het wateroppervlak van de Delta in een uitgeholde boomstam, een unieke ervaring!
 • Op zoek naar de Big Five in een open Land Cruiser in Moremi Game Reserve
 • Sla vanuit je lodge de grote kuddes zebra’s en gnoes gade langs de Boteti-rivier
 • Ervaar de onwezenlijke, onmetelijke vlakte van de Makgadikgadi-zoutpannen
x

Reisprogramma

 • Dagen 1 - 2

  Victoria Falls / Livingstone (/ - A)

  Bij aankomst in Victoria Falls, onthaal en transfer naar je guesthouse of lodge nabij de Victoria Falls.

  Optie 1: Verblijf van 2 nachten in Ilala Lodge, standaard kamer. Deze aangename lodge in koloniale stijl bevindt zich op wandelafstand van de Falls en van het centrum.

  Optie 2: verblijf van 2 nachten in Waterberry Lodge****, vol pension, lokale dranken en activiteiten zoals riviercruise, vissen, begeleide verkenning van het dorp, bezoek van de lokale markt, bezoek aan de Falls inclusief.

  Deze uitstekende lodge bevindt zich op de oevers van de Zambezi-rivier, op 22km van Livingstone. 

  Op dag 2 vertrek je op verkenning van de Victoria Falls, of onderneem je één van de vele activiteiten die in de omgeving aangeboden worden. We doen graag een voorstel.

 • Dagen 3 - 4

  Victoria Falls - Chobe National Park (OLA)

  Transfer per voertuig naar je lodge nabij Chobe National Park, Botswana.

  Verblijf van 2 nachten in Chobe Elephant Camp****, chalet, vol pension, dranken wasservice, activiteiten zoals safari’s in open 4x4 in Chobe National Park, bootcruises en cultureel uitstap naar de lokale leefgemeenschap inclusief.

  Deze ecovriendelijke lodge werd volledig uit natuurlijke materialen opgetrokken, en bevindt zich in nabij Ngoma, wat een exclusief verblijf temidden de bush garandeert.

  Op dag 4 geniet je van de activiteiten aangeboden door de lodge.

 • Dagen 5 - 6

  Chobe National Park - Moremi (OLA)

  Transfer per voertuig naar Kasane luchthaven en transer per vliegtuig naar je lodge/tentenkamp in Moremi.

  Verblijf van 2 nachten in Kwando Kwara Camp ****, luxetent op palen, vol pension, dranken, wasservice, activiteiten zoals dag- en nachtsafari’s, bootcruises, mokoro en begeleide wandelsafari’s inclusief.

  Dit authentieke tentenkamp bevindt zich op een privéconcessie grenzend aan Moremi, en biedt het hele jaar door een brede waaier aan activiteiten.

  Op dag 6 geniet van van de activiteiten aangeboden door de lodge/ het tentenkamp.

  Moremi Game Reserve bevindt zich in de Okavango Delta, en heeft als natuurlijke grens de vele waterkanalen. De vegetatie is zeer divers, van savanne tot moeras, wat garant staat voor een rijke fauna en flora. Moremi is één van de beste wildparken om de zeldzame wilde hond waar te nemen.

  Tijdens het droge seizoen (april – oktober) bevindt het wild zich geconcentreerd rond de permanente drinkplaatsen.

 • Dagen 7 - 8

  Moremi - Okavango Delta (OLA)

  Transfer per vliegtuig naar je kamp in de Okavango Delta, de grootste delta ter wereld. Vanuit Angola zoekt de Okavango-Delta zich een weg doorheen de Kalahari en creëert zo een wirwar van waterkanalen, eilandjes en moerassen. Tijdens het droge seizoen, van april tot oktober, staat het waterpeil hoog, tijdens het regenseizoen laag.

  Verbljif van 2 nachten in Pom Pom Camp****, luxetent, vol pension, dranken, wasservice, activiteiten zoals dag- en nachtsafari’s, mokoro, begeleide wandelsafari’s, boottochten inclusief.

  Dit authentieke safarikamp bevindt zich op een privéconcessie op Pom Pom Island, in het hart van de Delta, en staat garant voor een uitstekende Okavango-ervaring.

  Op dag 8 volledige dag op verkenning van de delta. .

 • Dagen 9 - 10

  Okavango Delta - Maun - Makgadikgadi National Park/Nxai Pan National Park

  Transfer per vliegtuig naar de luchthaven van Maun. Vanhieruit geniet je van een transfer per voertuig (optie 1) of per vliegtuig (optie2) naar je kamp.

  Optie 1: verbiljf van 2 nachten in Meno a Kwena****, luxueuze tent, vol pension, dranken, wasservice, activiteiten zoals safari’s in open 4x4, wandeltocht onder begeleiding van de Bushmen, boottocht op de Boteti-rivier inclusief. Dit authentieke tentenkamp grenst aan het Makgadikgadi National Park, en biedt dankzij haar ligging op een klif, prachtige vergezichten over de Boteti-rivier, die in het droge seizoen (juli-oktober) als trekpleister voor grote kuddes zebra’s en wildebeest fungeert.

  Optie 2: verblijf van 2 nachten in Kwando Nxai Pan Camp****, chalet, vol pension, dranken, wasservice, activiteiten zoals safari’s in open 4x4 in Nxai Pan National Park, excursies naar Baines’ Baobabs, begeleide wandeltocht met de Bushmen.

  Vanuit deze authentieke lodge met uitzicht over aan de fossiele zoutpan Nxai Pan, kun je tijdens het regenseizoen de tweede grootste migratie van Afrika beleven, wanneer duizenden zebra’s en wildebeest hier hun jongen komen werpen, met in hun kielzog de roofdieren : leeuwen, jackals, hyena’s, wilde honden, etc.

 • Dag 11

  Makgadikgadi National Park / Nxai Pan National Park - Maun

  Transfer per voertuig (optie 1) of per vliegtuig (optie 2) naar Maun luchthaven