Elephant Safari

Combi Familiereizen Met privébegeleiding Privéreizen Strandverlenging
 • Tsavo West
 • Amboseli
 • Tsavo East
 • Mombasa
 • Mombasa

Een korte driedaagse privésafari met strandverlenging in Mombasa.

 • Safari door een adembenemend landschap in Tsavo National Park
 • Safari in het Amboseli Reservaat, uniek gelegen aan de Mount Kilimanjaro
 • Ontspannen aan de exotische stranden van de Indische Oceaan
x

Reisprogramma

 • Dag 1

  Mombasa - Tsavo West (LA)

  Bij aankomst te Mombasa vertrek met uw privégids/chauffeur richting Tsavo West.

  In de late middag safari doorheen het Tsavo West Park met een stop aan Mzima Springs.

  Tsavo National park bestaat eigenlijk uit twee delen: Tsavo East & Tsavo West. Tezamen is dit park het grootste in Kenia. Tsavo West biedt een zeer gevarieerd landschap en beschikt over een uitbundige flora. Tsavo West National Park bestaat uit savanne afgewisseld met open vlaktes, grasland, bergen, semi-woestijn, steile rotsen en vulkanische bergkammen. Er zijn diverse plekken met prachtige uitkijkpunten maar vanwege de dichte begroeiing is het wat moeilijker om dieren te spotten, ondanks dat ze met een grote hoeveelheid aanwezig zijn. Het is echter wel de ideale plek om vogels te spotten.

  Avondmaal en overnachting in Kilaguni Lodge****, standaard kamer.

 • Dag 2

  Tsavo West - Amboseli (OLA)

  Ontbijt. Vandaag verken je Amboseli, het op één na populairste wildpark in Kenia, voornamelijk bekend omdat het een thuisbasis vormt voor meer dan 1000 olifanten en omwille van haar schilderachtige schoonheid met ’s werelds hoogste vrijstaande berg als decor: Kilimanjaro. In het Nationaal Park vind je een 4-tal natuurgebieden met wijde open vlaktes, acaciabossen, rotsachtige struikbegroeiing en moerassen. Amboseli is een groene plek tussen een dorre omgeving, wat er voor zorgt dat het park een enorm aantal dieren aantrekt waaronder meer dan 600 vogelsoorten, buffels, giraffen, zebra’s, wildebeesten, leeuwen, cheeta’s,...

  Avondmaal en overnachting in Amboseli Serena Lodge**** of gelijkwaardig, standaard kamer.

 • Dag 3

  Amboseli - Tsavo East (OLA)

  Ontbijt. Vertrek richting Tsavo East. Lunch in de lodge en safari in de middag.

  Tsavo National park bestaat eigenlijk uit twee delen: Tsavo East & Tsavo West. Tezamen is dit park het grootste in Kenia. Tsavo East heeft een droog en ruig landschap, een ideale setting om wild te spotten. In Tsavo East is de aarde zeer rood en groeien er hier en daar oeroude baobabbomen. Het park is gekend om zijn zogenaamde ‘rode’ olifanten; met hun slurf blazen ze het rode stof over zich heen waardoor ze een mooie rode gloed krijgen. Naast de zeer grote olifantenkuddes zijn hier ook bavianen, buffels, cheeta’s, giraffen, impala’s, krokodillen, leeuwen, luipaarden, neushoorns, nijlpaarden en zebra’s te spotten.

  Avondmaal en overnachting in Aruba Lodge**** of gelijkwaardig, standaard kamer.

 • Dagen 4 - 6

  Tsavo East - Mombasa (OA)

  Ochtendsafari. Vertrek richting Mombasa en transfer naar het hotel.

  Verblijf van 3 nachten in het Sands at Chale****/* in een standaard kamer op basis van half pension (of all inclusive mits toeslag).

 • Dag 7

  Mombasa (O)

  Transfer naar de luchthaven van Mombasa voor de terugvlucht.