Ghana & Togo Explorer

Combi Cultuur Met privébegeleiding Privéreizen
 • Accra
 • Lomé
 • Kpalimé
 • Kpalimé
 • Sokodé
 • Mole National Park
 • Mole National Park
 • Axim
 • Axim
 • Kakum National Park
 • Accra

Tijdens deze interessante combinatiereis ontdek je het echte Afrikaanse leven met al haar uitersten. Je doorkruist weelderige regenwouden maar ook dorre savannes, je maakt kennis met diverse stammen zoals de Tamberma in Togo, je bezoekt de beroemde slavenkastelen van Cape Coast en Elmina en woont een fascinerende voodoo-ceremonie bij. 

 • Op bezoek bij mannen die Kente-stoffen weven ipv vrouwen
 • Tamberma dorp, bekend voor zijn lemen “kastelen”
 • Olifantensafari in Mole National Park
 • Bezoek en voer de heilige apen in Boabeng
 • Maak kennis met de rijke geschiedenis van de Ashanti’s
 • Overnacht en geniet aan het Bosumtwi-meer
 • Een bezoek aan het unieke palendorp Nzulezu
 • Hang boven het regenwoud in Kakum National Park
x

Reisprogramma

 • Dag 1

  Accra (A)

  Je komt 's avonds aan en wordt afgehaald aan de luchthaven, transfer naar je hotel.

  Overnachting in Hotel La Paradise Inn *** (standaardkamer),  halfpension.

 • Dag 2

  Accra - Akosombo (OA)

  Bezoek de hoogtepunten in Accra zoals de Onafhankelijkheidsplein en het Mausoleum waar de eerste president van Ghana Nkramah Nkrumah ligt begraven. Nadien verlaat je het drukke Accra en rij je naar het Voltameer, waar je logeert in een gezellig en mooi hotel aan de oever van het meer.

  In de namiddag bezoek je een werkplaats waar kralen worden gemaakt. Het maken van kralen is een oude en zeer gewaardeerde traditie in Ghana. Je ziet hoe de kralen gemaakt worden en krijgt een deskundige rondleiding.

  Overnachting in Afrikiko Riverfront Resort *** (standaardkamer), halfpension.

 • Dag 3

  Akosombo - Lomé (Togo) (OA)

  Vandaag rij je via Ho naar de grens met Togo. Onderweg bezoek je een werkplaats waar de befaamde kente wordt geweven. Kente is een speciale stof die door mannen wordt geweven op een speciaal daarvoor gebouwd weefgetouw. De kleuren en patronen zijn in de stof geweven, hebben allemaal een symbolische betekenis. Het weven van de vele ingewikkelde patronen vereist een hoge mate van specialisatie. De banen stof worden aan elkaar genaaid tot een rechthoekige lap, die als kleding gedragen wordt. Veel Ghanezen zien deze kleden als nationale dracht voor plechtige gelegenheden. Daarna op weg naar Lomé.

  Na de grensformaliteiten kom je aan in Lomé, de hoofdstad van Togo.

  Overnachting in Hotel Napoleon Lagune *** (standaardkamer), halfpension.

 • Dag 4

  Lomé - Davedi - Kpalimé (OA)

  Ervaar de levendige atmosfeer in de hoofdstad. Bezoek de voodoo markt. Hier zie je allerlei schedels van dieren, gedroogde slangen en andere dieren, allemaal gebruikt voor bezweringen en betoveringen. Je krijgt de fetisjen zelf te zien en kan zelfs diverse gelukbrengende amuletten kopen. Onderweg naar Kplaime stop je in het het Ewe dorpje Davedi waar je het dagelijkse leven op het platteland ervaart. Wandel langs ananas plantages en oliepalmvelden. Vervolgens rij je naar Kpalimé, in de groene heuvels van de Togolese koffie- en cacaostreek.

  Overnachting in Hotel Chez Fanny *** (standaardkamer), halfpension.

 • Dag 5

  Kpalimé (OA)

  Geniet van een koel klimaat in de bergen. De bevolking bestaat uit Ewe, de meest talrijke stam in zuid-Togo. Je maakt een wandeling in het regenwoud in de omgeving van het dorp Koume Kounda, bij de berg Klouto, met een bekwame natuurgids. Je ziet vooral veel vlinders en allerlei planten en bomen. Vervolgens bezoek je een paar kleine dorpen, en proeven van verse palmwijn.

  Overnachting in hotel Chez Fanny *** (standaardkamer), halfpension.

 • Dag 6

  Kpalimé - Sokodé (OA)

  Je rijdt door mooie landschappen naar Sokodé. Onderweg heb je de tijd om te stoppen in enkele dorpjes waar je kan kennismaken met de bevolking. ‘s Avonds woon je een spectaculaire vuurdans bij.

  Overnachting in Hotel Nouvelle Central *** (standaardkamer), halfpension.

 • Dag 7

  Sokodé - Tamberma - Kara (OA)

  Bezoek aan de beroemde Tamberma dorpen. De Tamberma leven in lemen hutten met een verdieping, met een prachtige bouwstijl. Rondleiding in een "Tata", een Tamberma huis je ontdekt hun de keuken, de offerplaatsen voor de huisfetisjen en de graanschuren en slaapkamers op het dak. De huizen werden zo gebouwd als verdediging tegen de slavenhandelaars in vroegere tijden, en die traditie is bewaard gebleven. De Tamberma dorpen zijn opgenomen in het UNESCO-werelderfgoed.

  Overnachting in Hotel Etoille de la Kozah *** (standaardkamer), halfpension.

 • Dag 8

  Kara - Bassar - Tamale (OA)

  Vroeg vertrek om de hoogovens in de buurt van Bassar te bezoeken. Vroeger werd hier op een traditionele manier ijzer gemaakt. Het maken van ijzer was een kunst die al duizenden jaren bestond in Afrika. Nu is deze kunst nagenoeg verdwenen. Daarna steek je de grens over. Na de nodige grensformaliteiten kom je aan in Yendi (Ghana). Daarna rij je door naar Tamale, in het noorden van Ghana.

  Overnachting in Gariba Hotel *** (standaardkamer), halfpension.

 • Dag 9

  Tamale - Mole (OA)

  Je bezoek het dorpje Daboya waar traditionele noordelijke stoffen worden geweven en arriveert in de middag in Mole National Park waar je wandel safari’s kunnen ondernemen om olifanten en andere wilde dieren te spotten.

   

  Overnachting in Mole Hotel ***(standaardkamer) halfpension.

 • Dag 10

  Mole (OA)

  Een volledige dag in Mole voor een wandel safari en eventueel een bezoek aan het Gonja dorpje Magnoori. Het is in het regenseizoen zeker de moeite waard om per kano een safari te ondernemen op de Mole Rivier.

  Overnachting in Mole Hotel *** (standaardkamer), halfpension.

 • Dag 11

  Mole - Boabeng Fiema - Nkoranza (OA)

  Vandaag bezoek je de Kintampo watervallen, liefhebbers kunnen een douche nemen onder de waterval. Na een rustpauze in Kintampo rij je verder naar het Boabeng apenreservaat, ook een ecotoerisme project.

  In Boabeng zijn de apen heilige dieren, en zijn welkom tot in de keukens van de huizen waar ze voedsel komen halen. Je maakt een boeiende wandeling door het dorp met een natuurgids. Er leven twee soorten apen: de Mona, die het minst schuw is en graag in contact staat met de mensen, en de zwart-witte Colobus, die eerder hoog in de boomtoppen verblijft. Je leren ook heel wat bij over de bomen en planten.

  Vervolgens ga je naar Nkoranza, waar de Nederlandse dokter Ineke Bosman een centrum heeft opgericht voor gehandicapte kinderen. In dit centrum, "Hand in Hand", leven een 80-tal gehandicapte kinderen.

  Overnachting in Hand in Hand Guest House */** (eenvoudige accommodatie), halfpension.

 • Dag 12

  Nkoranza - Kumasi (OA)

  Kumasi is de oude hoofdstad van Ashantiland, een rijk dat groter was dan het tegenwoordige Ghana. Het is nu de tweede stad van Ghana, met meer dan een miljoen mensen. De Ashantistaat ontstond op het eind van de 17de eeuw, met de eerste koning Osei Tutu. De Ashanti bezitten een gouden stoel, die de symbool staat voor de geest van Ashantiland. Niettegenstaande de Ashanti lang verzet boden tegen de Britse overheersing, werd hun leger uiteindelijk verslagen in 1900. Om het verzet te breken, eisten de Britten de gouden stoel op als voorwaarde voor vrede. Na lang beraad gaven de Ashanti, die een dergelijke vernedering niet konden aanvaarden, echter een namaak gouden stoel. De echte stoel bleef verborgen in het koninklijk paleis. Nu wordt de gouden stoel bij speciale gelegenheden in het openbaar vertoond.

  Je brengt een bezoek aan het Ashanti-museum, waar de gids ons verder inwijdt in de Ashanti-samenleving. Hierna ruil je de drukte van de grootstad voor de rust van het nabijgelegen Bosumtwi-meer.

  Overnachting in Lake Point Guest House *** (standaardkamer), halfpension.

 • Dag 13

  Kumasi (OA)

  Het Bosumtwi-meer, op zo'n 30 km van Kumasi, is 1,3 miljoen jaar geleden ontstaan door een meteorietinslag. Het cirkelvormige meer ligt middenin van groene heuvels, het is een prachtige plaats om te zwemmen, te wandelen of gewoon wat te luieren.

  Overnachting in Lake Point Guest House *** (standaardkamer), halfpension.

 • Dag 14

  Kumasi - Axim (OA)

  Je vertrekt naar Axim aan de kust. Hier logeren we in een mooi hotel, gelegen op het strand. Je hebt ruim de tijd om te wandelen over de prachtige stranden.

  Overnachting in Axim Beach Hotel *** (standaardkamer), halfpension.

 • Dag 15

  Axim - Nzulezu - Axim (OA)

  Je bezoekt het unieke palendorp Nzulezu, een prachtige en toch weinig bezochte plaats. Het dorp ligt in de Amanzuri-lagune en is helemaal op palen gebouwd. Je bereiken het dorpje na een zeer mooie boottocht. We wandelen wat rond in het dorp. De huizen zijn onderling verbonden door loopplanken. Er is een school, er zijn winkeltjes en er is een restaurant.

  Overnachting in Axim Beach Hotel *** (standaardkamer), halfpension.

 • Dag 16

  Axim - Elmina (OA)

  Na het ontbijt rij je langs de kust en bezoeken het vissersdorp Elmina. Je ontdekt de drukke vissershaven en het kasteel van Elmina. Het kasteel, gebouwd door de Portugezen in 1482 en later overgenomen door de Nederlanders, is het oudste Europese gebouw in Afrika.

  Vrije namiddag in het resort.

  Overnachting in Anomabo Beach Resort *** (standaardkamer), halfpension.

 • Dag 17

  Cape Coast - Kakum (OA)

  Vandaag start de dag met een bezoek aan het Kakum National Park. In het park bevindt zich de "canopy walkway", een systeem van hangbruggen van waarop men het regenwoud van bovenaf kan zien. De wandeling over de hangbruggen is onvergetelijk en avontuurlijk.

  Overnachting in Anomabo Beach Resort *** (standaardkamer), halfpension.  

 • Dag 18

  Cape Coast - Accra (O)

  Tegen het middaguur rij je terug naar Accra. Bezoek onderweg aan onder andere de beroemde doodskistenmakers, die doodskisten maken in vele vormen: in een vis voor een visser, een auto voor een taxichauffeur, in een vliegtuig, een bierfles, een ananas, enz., naargelang de voorkeur van de overledene.

  Vervolgens transfer naar de luchthaven van Accra voor je terugvlucht.