Great Trans African Lodge Safari

Combi Groepsreizen
 • Windhoek
 • Sesriem
 • Swakopmund
 • Etosha National Park
 • Etosha East
 • Caprivi
 • Caprivi
 • Moremi / Khwai Concessie
 • Chobe National Park
 • Hwange National Park
 • Victoria Falls

‘Once in a lifetime’ ervaring: ontdek drie prachtige Afrikaanse landen gedurende evenveel weken in combinatie met een verblijf in comfortabele lodges. Onvergetelijke safari-ervaringen en niet te missen vergezichten over het Afrikaans landschap maken deze rondreis compleet. Je reist samen in een kleine groep (tussen 4 en 12 personen) onder leiding van een ervaren lokale gids.

 • Bewonder de zonsopgang in de beroemde ‘vleien’ van de Namib Naukluft.
 • Snuif de koloniale sfeer op te Swakopmund.
 • Ontdek het rijke wildleven in het Etosha National Park.
 • Per mokoro tussen de vegetatierijke waterkanalen van de Okavango-delta.
 • Op zoek naar de badende olifanten in het Chobe National Park.
 • Ontmoeting met de Big Five in het Hwange National Park.
 • Onvergetelijke sunset cruise op de Zambezi-rivier, in de schaduw van de machtige Victoria Falls.
x

Reisprogramma

 • Dag 1

  Windhoek

  Aankomst op de luchthaven van Windhoek. Onthaal door onze lokale vertegenwoordiger en transfer naar de accommodatie. In de namiddag vrije tijd om te relaxen of om kennis te maken met de Namibische hoofdstad. ’s Avonds ontmoet je de gids en de groep waarmee je de komende drie weken het beste van Namibië, Botswana en Zimbabwe zult ontdekken.

  Overnachting in elephants eye of gelijkwaardig.

 • Dagen 2 - 3

  Windhoek - Sossusvlei (OLA)

  Vertrek richting een van de hoogtepunten van Namibië, het Nationaal Park van Namib Naukluft. Hier vind je de indrukwekkende hoge zandduinen van de Sossusvlei en Deadvlei. Sommige duinen bereiken een hoogte van 300 meter. Geniet van de prachtige vergezichten over een van de oudste woestijnen ter wereld. Zo sta je op dag 3 vroeg op om te genieten van een onvergetelijke zonsopgang. Bovendien ontdek je de canyon van Sesriem, eeuwenlang uitgehouwen door de rivier Tsauchab.

  Twee overnachtingen in het Agama River Camp of gelijkwaardig.

 • Dagen 4 - 5

  Swakopmund (OL)

  Vandaag reis je doorheen het Namib Naukluft National Park richting het kuststadje Swakopmund. Met wat geluk spot je onderweg oryxen, srpingbokken en bergzebra’s. Stop in Walvis Bay waar je in de lagune verschillende vogelsoorten kunt observeren. Kijk hier vooral uit voor de flamingo’s! Bij aankomst in Swakopmund snuif je de koloniale Duitse sfeer van dit charmante kustplaatsje op. Afhankelijk van het uur van aankomst, kun je kiezen uit een aantal optionele activiteiten: skydiving op een van de spectaculairste plaatsen ter wereld, quad biking in de duinen of een begeleid bezoek aan de townships.

  Overnachting in Swakopsands hotel of gelijkwaardig.

 • Dag 6

  Swakopsmund - Etosha NP Zuid (OLA)

  Bezoek aan het Cheetah Conservation Foundation in Otjiwarongo, dat internationaal erkend wordt om zijn onderzoek naar de cheeta’s en hun ecosysteem. In het bezoekerscentrum maak je nader kennis met deze vinnige jagers. Vervolgens ga je richting het safarihoogtepunt van Noord-Namibië, Etosha National Park. Indien de tijd het toelaat kun je kiezen om een van de optionele safari’s in de omgeving van het mopanewoud te maken of kun je relaxen aan het zwembad van de lodge.

  Overnachting in het Toshari Lodge of gelijkwaardig.

 • Dagen 7 - 8

  Etosha NP Zuid – Etosha NP Oost (OLA)

  Na het ontbijt vang je aan met de ontdekking van het Etosha National Park. Dit natuurgebied verleende zijn naam aan de centrale pan die de toepasselijke naam ‘Grote Witte Plek’ van de lokale Ovambo-stam kreeg. Tijdens deze twee dagen maak je verschillende safari’s in de hoop om leeuwen, olifanten, neushoorns en andere kleurrijke dieren te spotten. Bovendien verblijf je aan verlichte waterpoelen waar je verschillende nachtdieren zult spotten die zich komen verfrissen. Een unieke plek!

  2 x overnachting in Namutoni Camp of gelijkwaardig.

 • Dag 9

  Etosha NP – Okavango-rivier (OLA)

  Na een onvergetelijke safari-ervaring ga je verder door richting noorden. Ondertussen doorkruis je Bushmanland. Hier maak je een bezoek aan het openluchtmuseum Living Museum van de lokale bushmen Ju’Hoansi-San. Het ideaal moment om je onder te dompelen in het dagelijks leven van deze stam. Vervolgens lunch samen met de lokale bushmen. In de late namiddag kom je aan in de lodge, gelegen aan de Okavango-rivier, eveneens de natuurlijke grens met Angola. Geniet van een welverdiende duik in het zwembad onder de ritmische klanken van moeder natuur.

  Overnachting in het Kaisosi River Lodge of gelijkwaardig.

 • Dag 10

  Okavango-rivier - Caprivi (OLA)

  Na het ontbijt heb je de keuze om een aantal optionele excursies te maken. Nadien trek je verder richting de Caprivi, een strook land vol natuurlijke pracht tussen Angola en Botswana. ’s Namiddags safari in het Greater Bwabwata National Park. Dit gebied is een belangrijk migratiegebied voor de Afrikaanse olifant, die je ongetwijfeld zult kunnen spotten.

  Overnachting in het Nunda River Lodge of gelijkwaardig.

 • Dag 11

  Caprivi - Mahangu National Park

  In de ochtend rijdt je naar Mahangu, gelgen naast de Okavango rivier. Geniet van een ochtendsafari in Greater Bwabwata National Park, waar je olifanten, buffalo’s en nog vele andere dieren kan spotten. Na de middag kies je zelf hoe je je dag indeeld.

  Overnachting in nunda River Lodge of gelijkwaardig.

 • Dag 12

  Mahangu National Park - Maun (OL)

  Vandaag steek je de grens met Botswana over. Rit richting Maun, de toegangspoort tot de delta van de Okavangorivier en Moremi Game Reserve. Bij aankomst vrije tijd om te relaxen aan het zwembad of om een van de optionele excursies te maken. Zo heb je een aantal onvergetelijke fly-overs per helikopter of vliegtuig die je boven de delta kunt ondernemen (optioneel; niet inbegrepen).

  Overnachting in Thamalakane River Lodge of gelijkwaardig.

   

 • Dagen 13 - 14

  Maun - Greater Moremi (OLA)

  Na het ontbijt haalt je lokale gids ja op voor een korte rit naar het Mokoro station. Van daar vaar je met deze traditionale Mokoro’s door de Okavango Delta. Na deze uitstap vertrek je naar de kampplaats in de regio van Greater Moremi.
  De volgende ochtend begint een volledige safaridag per 4x4 doorheen het gebied. Met wat geluk spot je een aantal voor dit gebied specifieke dieren. Afhankelijk van het seizoen heb je meer kans om dieren te spotten. Zo heb je tijdens de lokale zomermaanden een grotere kans om een grote diversiteit aan vogelsoorten te spotten.

  2x Overnachting in Bedouin bush Camp of gelijkwaardig.

 • Dag 15

  Greater Moremi - Nata (OLA)

  Je ruilt de bush in voor de droge vlaktes van de Makgadikgadi Pans. Dit gebied bestond vroeger uit een door rivieren gevoed meer, maar droogde doorheen de eeuwen uit tot lege, zoute vlaktes. In de namiddag breng je een bezoek aan de Nata Bird Sanctuary, waar je geniet van het prachtig zicht over de Sowa-pan. (Bezoeken aan de vlaktes hangt af van de conditie van de weg en het waterniveau).

  Overnachting in Nata Lodge of gelijkwaardig.

 • Dagen 16 - 17

  Nata - Chobe (16: OA - 17: OA)

  Vervolgens gaat het verder richting Kasane in Botswana, de poort naar Nationaal Park van Chobe. Als tweede grootste Nationaal Park van Botswana is het kleurrijk landschap de ideale habitat voor de grootste concentratie aan olifanten in Afrika. De namiddag kun je vrij invullen door een van de aangeboden optionele excursies te maken of geniet je van de ‘dolce farniente’ aan het zwembad van de accommodatie.

  Op dag 16 sta je vroeg op voor een onvergetelijke safari doorheen het Nationaal Park. In de namiddag stap je aan boord van de cruise op de Chobe-rivier. Met wat geluk spot je badende olifanten, krokodillen, nijlpaarden en kleurrijke vogels. Een unieke gelegenheid om de fotogenieke fauna en flora vanaf een uniek perspectief te bewonderen.

  2x overnachting in Chobe Safari Lodge of gelijkwaardig.

 • Dagen 18 - 19

  Chobe - Hwange National Park (OLA)

  Vandaag steek je de grens met Zimbabwe over en bereik je de lodge in het Nationaal Park van Hwange. De komende twee dagen zijn de uitgelezen kans om de enorme wildernis van het park per safari te exploreren. Spot jij hier straks de fameuze Big Five? Bovendien leven kleurrijke dieren als zebra’s, olifanten en giraffen hier in harmonie samen.

  2 x overnachting in Sable Sands of gelijkwaardig.

 • Dag 20

  Hwange National Park - Victoria Falls (O)

  Een must en dus niet te missen tijdens een reis doorheen zuidelijk Afrika zijn de majestueuze Victoria Falls, ‘The Smoke that Thunders’. In de namiddag stap je aan boord van een ‘sunset cruise’ op de machtige Zambezirivier, die de beroemde watervallen voedt. De overige tijd kun je zelf naar wens invullen. Zo kun je een van de verschillende optionele activiteiten maken: verschillende avontuurlijke helikoptervluchten, begeleide bezoeken of uitdagende activiteiten op, rond of boven het water.

  Overnachting in Ilala Lodge of gelijkwaardig.

 • Dag 21

  Victoria Falls

  Na het ontbijt neem je afscheid van de gids en de groep. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Europa.