Kennismaking met Oeganda

Avontuur Privéreizen
 • Kampala - Entebbe
 • Kibale Forest
 • Kibale Forest
 • Queen Elizabeth Park
 • Queen Elizabeth Park
 • Queen Elizabeth Park
 • Bwindi National Park
 • Bwindi National Park
 • Lake Mburo National Park
 • Kampala - Entebbe

Tijdens een 11-daagse individuele rondreis in vol pension loodst uw Engelstalige chauffeur-gids u feilloos doorheen het verbazingwekkende Oeganda. Met een goed uitgerust safarivoertuig verkent u de hoogtepunten van dit land. U verblijft in comfortabele standaardlodges.

 • Lieflijk Fort Portal, met zijn uitgestrekte theeplantages bij de bekende Maanbergen
 • Op zoek naar chimpansees, roodstaartapen, zwart-witte colobus-apen in het Kibale-woud
 • Primaten en vogels spotten tijdens een wandeling rond Bigodi Swamp
 • Op zoek naar leeuwen, buffels, olifanten in Queen Elizabeth National Park
 • Bootcruise op het Kazingakanaal dat het Edward- en het George-meer met elkaar verbindt
 • Gorilla-safari in Bwindi National Park: absoluut hoogtepunt van uw reis (en uw leven?)
 • Nijlpaarden spotten tijdens een boottocht op het Mburo-meer
x

Reisprogramma

 • Dag 1

  Entebbe (A)

  Bij aankomst op de luchthaven van Entebbe, onthaal en transfer naar het hotel.

  Avondmaal en overnachting in Protea Hotel.

 • Dag 2

  Entebbe - Kibale Forest National Park (OLA)

  Vandaag rijd je westwaarts naar de stad Fort Portal, gelegen in een decor van theeplantages en tegen de achtergrond van de Maanbergen. Lunch is voorzien onderweg. Verder naar Kibale National Park.

  Overnachting in Primate Lodge****, luxecottage, volpension.

  Deze lodge ligt midden in het Kibale National Park. De comfortabele tenten met houten vloeren zijn voorzien van hemelbedden, een salon, privéveranda en sanitair gedeelte met lavabo en douche. De centrale lodge biedt voldoende gelegen om lekker te rusten en te genieten van de omgeving. De lodge is namelijk omringd door het regenwoud en het wemelt er van de apen en vogels. Een ideale uitvalsbasis om de chimpansee trekking te doen!

 • Dag 3

  Kibale National Park (OLA)

  In de voormiddag is er een Chimpanzee Trekking voorzien in Kibale Forest National Park, een nationaal park in het westen van Uganda ter bescherming van het regenwoud. Samen met Queen Elizabeth National Park is het een belangrijk ecotoerisme- en safari bestemming populair om zijn populatie van gehabiteerde chimpansees en 12 andere soorten primaten. Bijna nergens in Afrika leven zo veel verschillende primaten in één bos. Soorten die men kan tegenkomen zijn Vervet, Red-tailed, L-Hoest’s en Blue Monkey’s. Daarnaast Grey-cheeked Mangabey, Red Colobus, Black and White Colobus, Olive Baboon en natuurlijk de chimpansee. Als het moment aanbreekt dat er chimpanseegeluiden vanuit de verte opkomen, wordt het spannend. Niet veel later sta je oog in oog met deze primaten die 98% van het menselijk gen bevatten. Een fantastische ervaring!

  Na de lunch volgt er een wandeling door het Bigodi Swamp. Deze tocht is deel van een programma om de lokale bevolking te helpen en gemeenschap en de opbrengsten komen geheel ten goede aan de bewoners. Het is een wandeling door een paradijs voor vogelliefhebbers, maar ook apen en kleurige vlinders zijn veelal te zien.  

  Overnachting in Primate Lodge****, luxecottage, volpension

 • Dag 4

  Kibale National Park - Queen Elizabeth National Park (OLA)

  Vertrek langs de lagere delen van het Rweznori Gebergte naar Queen Elizabeth National Park. Onderweg bezoek je de wondermooie kratermeren.

  Na aankomst in je lodge vrije namiddag om te genieten van de prachtige omgeving. Katara is in de hoogte gelegen en biedt een uniek uitzicht over het Queen Elizabeth Wildreservaat.

  Je verblijft in Katara lodge, een prachtige luxe lodge gelegen op de Kichwamba berg. Door deze hoge ligging komen er geen wilde dieren bij de lodge, wel zijn er veel vogels te zien in de tuin. Vooraleer je bij de lodge aankomt rijd je door een dorpje waar je een goede indruk krijgt van het leven van de lokale bevolking. Vanuit de gehele accommodatie geniet je van een fraai uitzicht over de uitgestrekte savannevlaktes van Queen Elizabeth National Park. De ingang van het park ligt op ongeveer een half uur rijden. Je overnacht in een van de acht, geheel in natuurlijke stijl opgetrokken, cottages. De badkamers zijn fraai ingericht en beschikken over een ligbad. In de kamer staat naast het gewone bed ook een roll away bed dat op het terras geplaatst kan worden als je onder de sterrenhemel wil slapen.

  Overnachting in Katara Lodge****, cottage, volpension.

 • Dag 5

  Queen Elizabeth National Park (OLA)

  Ochtendsafari in het Queen Elizabeth National Park. Het Queen Elizabeth National Park van bijna 2000 km² grenst in het noorden aan de Rwenzori bergen en in het westen aan Lake Edward. Het wildpark is het meest wildrijke van Oeganda. Hier treft u onder andere kuddes olifanten, buffels, bavianen, leeuwen en vele antilopen aan, waaronder de Uganda Kob (een antiloop die aan de impala doet denken). De mannetjes houden er een harem van zo'n twintig vrouwtjes op na en verdedigen hun gebied vurig tegen mededingers.

  In de namiddag bootexcursie voorzien op het Kazinga Kanaal dat het Edward- en het George-meer met elkaar verbindt. Het rijke vogelbestand samen met de buffels, de olifanten en de honderden nijlpaarden die je hier spot maken deze dag tot een onvergetelijke belevenis.

  Overnachting in Katara Lodge****, cottage, volpension.

 • Dag 6

  Queen Elizabeth NP (OLA)

  Na het ontbijt ochtendsafari door het zuidelijk deel van het Park. Dit is de Ishasha regio waar je boomklimmende leeuwen kan spotten die in de bovenste takken van oude vijgenbomen huizen. Een ongebruikelijke gewoonte voor leeuwen.

  Overnachting in Ishasha Wilderness Camp****, luxetent, volpension.

 • Dag 7

  Queen Elizabeth NP - Bwindi NP (OLA)

  Vandaag vertrek je op een vroege ochtendsafari om leeuwen, olifanten en andere wilde dieren in hun natuurlijke habitat te zien. In het midden van de wildernis schuif je aan voor een heerlijk bushontbijt in de wildernis, met liefde gemaakt door de chef.

  In de namiddag vertrek je vanuit het Queen Elizabeth National Park naar het Bwindi Forest National Park, thuisbasis van de met uitsterven bedreigde gorilla’s.

  Overnachting in Buhoma Lodge ****, cottage, volpension.

 • Dag 8

  Bwindi National Park, Gorilla tracking (OLA)

  Vandaag staat wellicht het hoogtepunt van de reis op het programma. We maken een lange trekking naar het leefgebied van de gorilla’s begeleid door ervaren rangers. Opgelet: deze trekking gebeurt over steile hellingen en vaak in modderige omstandigheden, afhankelijk van de weersomstandigheden. Maar het is een onvergetelijk avontuur om deze dieren te zien eten, spelen , rusten, …

  Overnachting in Buhoma Lodge****, cottage, volpension

 • Dag 9

  Bwindi NP - Lake Mburo NP (OLA)

  Vertrek naar Lake Mburo National Park in het zuidwesten van Oeganda.

  Het reservaat is de thuis van een grote variatie van wilde dieren, zoals zebra’s, impala’s, buffels en veel vogels. Sinds 2015 zijn ook giraffen met een klein aantal in het park aanwezig.

  In de late namiddag safari in het Lake Mburo National Park.

  Optioneel kan je deelnemen aan een nachtsafari.

  Overnachting in Mihingo Lodge****, tented kamer, volpension.

  Je verblijft in de rustige en exclusieve Mihingo Lodge die is gelegen op een granieten heuvel vlakbij het Lake Mburo NP. De luxetenten hebben allemaal een privébadkamer en liggen verspreid over het domein van de lodge. Ontspannen kan in het verfrissende buitenzwembad.

 • Dag 10

  Lake Mburo NP - Entebbe (OL)

  Ochtendlijke begeleide bush walk in het Lake Mburo National Park.

  Na het ontbijt vertrek naar Kampala met lunch onderweg en halte aan de Evenaar.

  Desgewenst kan je met je chauffeur nog wat curiosa inkopen in Entebbe op weg naar de luchthaven.

  ’s Avonds terugvlucht naar Brussel.