Kenya & Tanzania Explorer

Combi Groepsreizen Met privébegeleiding Privéreizen
 • Nairobi
 • Masai Mara
 • Lake Elementaita
 • Amboseli
 • Amboseli
 • Arusha
 • Tarangire National Park
 • Lake Manyara National Park
 • Ngorongoro Conservation Area
 • Arusha

Groeps- of privésafari met Engelstalige gids/chauffeur waarbij je de belangrijkste wildreservaten van Kenia en Tanzania ontdekt. Verblijf in comfortabele lodges en tentenkampen.

 • Ontdek het prachtig ecosysteem van de Nationale Parken van Masai Mara en Tarangire
 • Prachtige natuur met impressionante vergezichten vanaf de krater van Ngorongoro
 • Idyllische plekjes in het Amboseli National Park dat uitzicht biedt over de mystieke Kilimanjaro
 • Bezoek het Langata Giraffe weeshuis
 • Geniet van een boottocht op Lake Elementaita en ga te voet op verkenning van Crescent Island
x

Reisprogramma

 • Dag 1

  Nairobi - Masai Mara South (LA)

  Aankomst in Nairobi. Onthaal aan de luchthaven en vertrek per 4x4 richting het Masai Mara National Park (ongeveer 5u rijden). Onderweg picknick lunch.

  Na de middag safari per 4x4. Je gaat op zoek naar hordes olifanten in een eindeloos savannelandschap in het reservaat van de Masai Mara. Met zijn 1500 km² vormt het een verlengde van het Tanzaniaanse natuurpark Serengeti waar de dieren zorgeloos en vrij kunnen (over)leven. Beide natuurparken vormen een heus ecosysteem waar wilde dieren hun ‘Great Migration’ houden.

  Avondmaal en overnachting in het Sentrim Mara Camp ***/* of gelijkwaardig.

 • Dag 2

  Masai Mara South (OLA)

  In de vroege ochtend safari in het Masai Mara National Park. Het park strekt zich uit over 1500 km² en ligt op een gemiddelde hoogte van 1650 m. Haar eindeloze vlaktes vormen het ideaal speelterrein voor de vele, interessante wilde dieren die er leven. Terugkeer naar de lodge voor het ontbijt.

  Nadien opnieuw het park in. Middagmaal in Sentrim Mara. In de namiddag vertrek je weer op safari per 4x4 om de adembenemende zonsondergang in het park te aanschouwen.

  Avondmaal en overnachting in Sentrim Mara Camp ***/* of gelijkwaardig.

 • Dag 3

  Masai Mara - Lake Navaisha - Lake Elementaita (de streek van de meren) (OLA)

  Na het ontbijt vertrek naar het meer van Elementaita (ongeveer 4.30u). Picknick lunch onderweg.

  Bezoek aan Crescent Island te Naivasha, na een korte transfer per boot, kan je tijdens een begeleide wandeling antilopen, gnoes, buffels en giraffen observeren.

  Tijdens een wandeling langs het meer kan je de vele flamingo’s en talrijke andere vogelsoorten observeren die deze omgeving bevolken.


  Avondmaal en overnachting in Sentrim Elementaita ***/* of gelijkwaardig.

 • Dag 4

  Lake Elementaita - Nairobi - Amboseli National Park (OLA)

  Na het ontbijt vertrek je naar Nairobi. Bezoek aan het Langata Giraffe, een weeshuis voor giraffen. Je kunt de Rotschild giraffen zelf voederen vanop een plateau.

  Lunch in The Carnivore en vertrek richting Amboseli. Bij aankomst check-in in de lodge en vrij om te genieten van het uitzicht over de Kilimanjaro.


  Avondmaal en overnachting in Sentrim Amboseli Camp ***/* of gelijkwaardig.

 • Dag 5

  Amboseli National Park (OLA)

  Volledige dag safari in het park, alle maaltijden in het kamp.

  Het park, gelegen in de schaduw van de Kilimanjaro, is uniek o.w.v. haar landschap vol ontwortelde bomen, heuvels en de vele fata morgana’s. Op het einde van de dag kan je hier tussen de impala’s en wildebeesten genieten van een kleurenspektakel wanneer de zon onder gaat.

  Avondmaal en overnachting in Sentrim Amboseli Camp ***/* of gelijkwaardig.

   

 • Dag 6

  Amboseli National Park - Arusha (OLA)

  Na het ontbijt, ochtendsafari in Amboseli National Park. Vertrek naar de grenspost op de grens van Kenia en Tanzania, formaliteiten en verandering van voertuig en chauffeur/gids. Verder richting Arusha.

  Lunch in een lodge onderweg. Stadsrondrit Arusha. Deze stad, gelegen aan de voet van Mount Meru, vormt het vertrekpunt voor de safari’s door het Noorden van Tanzania maar ook voor wie de Kilimanjaro wensen te beklimmen.


  Avondmaal en overnachting in Ilboru Safari Lodge *** of gelijkwaardig.

 • Dag 7

  Arusha - Tarangire (OLA)

  Vertrek naar het Tarangire Wildreservaat. Onderweg is een picknicklunch voorzien. ‘s Middags ontdek je de eigenheid van dit ongewone nationale park tijdens een boeiende safari. De alomtegenwoordige oeroude baobabbomen geven het een bijna prehistorische uitstraling. Wist je dat Tarangire de grootste olifantenpopulatie van Tanzania telt?

  Avondmaal en overnachting in Sangaiwe Tented Lodge of gelijkwaardig.

 • Dag 8

  Tarangire - Mto Wa Mbu - Lake Manyara (OLA)

  Bezoek aan het dorp Mto Wa Mbu, dat grenst aan Manyara National Park. Het dorp staat bekend om zijn beroemde plantages rijst en "rode" bananen. De lokale bevolking leeft van landbouw en toerisme. Je geniet van een lokale lunch in het hart van een bananenplantage. In de namiddag ga je op safari in Manyara Nationaal Park. In de middag safari in het park. Afhankelijk van het seizoen strijken op het meer  vele flamingo’s neer. U rijdt doorheen schitterende landschappen gevormd door de  Great Rift Valley. U vindt u heel wat wild, en misschien krijgt u ook de zeldzame boom klimmende leeuwen te zien, waarvoor dit park befaamd is.
  Avondmaal en overnachting in Africa Safari Lake Manyara.

 • Dag 9

  Lake Manyara - Ngorongoro - Lake Manyara (OLA)

  Na het ontbijt vertrek richting Ngorongoro. Je gaat op safari in de krater van Ngorongoro, op ontdekking van dit wereldwonder per 4x4. De Ngorongoro -krater is niet voor niets één van de topattracties in Tanzania, en werd uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. In de krater leven grote kuddes zebra’s en wildebeesten naast leeuwen, zwarte neushoorns en heel wat vogelsoorten. Dagelijks dalen de Masaï de groene heuvels af met hun vee. Zij leven in perfecte harmonie met de dieren in dit wereldwonder. De krater zelf is de grootste ingestorte vulkaan ter wereld met een gevarieerd landschap gevormd door weelderig regenwoud en eindeloze  vlaktes. Er wordt een picknicklunch voorzien. Daarna vertrek naar Lake Manyara.

  Avondmaal en overnachting in Africa Safari Lake Manyara.

 • Dag 10

  Ngorongoro Karatu - Arusha (OL)

  Na het ontbijt vertrek je richting Arusha. Middagmaal in Arusha. 

  Terugvlucht naar België.