Lemuren, kameleons en canyons

Avontuur Cultuur Met privébegeleiding Privéreizen
 • Antananarivo
 • Antananarivo
 • Andasibe
 • Andasibe
 • Antsirabe
 • Antsirabe
 • Fianarantsoa
 • Ranomafana
 • Ranohira
 • Ifaty
 • Ifaty
 • Ifaty
 • Antananarivo
 • Antananarivo

Maar liefst 4 diverse nationale parken bezoekt u tijdens een individuele rondreis per jeep of minibus, begeleid door een Engels- of Franstalige lokale gids. U doorkruist regenwoud (oosten), savanne (zuidwesten), canyons (zuidwesten), droog stekelwoud (zuidwesten), baobabvlaktes (westen en zuidwesten) en stranden.  U verblijft in comfortabele tot zeer comfortabele hotels.

 • Kameleons, vlinders en kikkers observeren in het reservaat van André Peyrieras
 • Per kano naar de gekraagde maki’s op het lemureneiland
 • Nachtdieren spotten tijdens een avondwandeling in het Andasibe regenwoud
 • Op zoek naar de 11 lemurensoorten in het nationaal park van Andasibe
 • Bezoek aan het Tritriva-kratermeer
 • Het echte junglegevoel in het Ranomanfana National Park
 • De zandstenen canyons in het Isalo National Park, het Colorado van Madagaskar
 • Machtige baobabs in het Zombitse Vohibasia National Park
 • Relaxen aan de stranden van Ifaty op het einde van de reis
x

Reisprogramma

 • Dag 1

  Antananarivo (A)

  Bij aankomst  in Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar,  onthaal door uw lokale Engels- of Franstalige gids en transfer naar uw hotel.

  Overnachting en avondmaal in hotel Tamboho.

 • Dag 2

  Antananarivo (OA)

  We maken een korte stadsrondrit door Antananarivo. U bezoekt o.a. het hoogste punt van de hoofdstad, van waaruit u geniet van een indrukwekkend uitzicht. Vervolgens maakt u een ritje door het commercieel centrum en rond het Anosymeer. ’s Namiddags komt u alles te weten over de geschiedenis van Madagascar ten tijde van de koningen en koninginnen alsook de eeuwenoude tradities van de lokale bevolking van de hoogplateaus tijdens een bezoek aan het Koninklijk paleis van Ambohimanga. Het dorpje Ambohimanga of “Blauwe Heuvel”, 21 km ten Noorden van Antananarivo, was ooit de hoofdstad van Madagaskar. Vandaag behoort Het Koninklijk Paleis van Ambohimanga tot het Werelderfgoed van UNESCO. Deze site is een heilige plaats voor de Merinabevolking van de hoogplateaus.

  Avondmaal en overnachting in hotel Tamboho.

 • Dag 3

  Antananarivo - Andasibe (OA)

  Na het ontbijt rijden we in de voormiddag naar het tropische regenwoud van Andasibe, één van de populairste natuurreservaten van Madagaskar. Een prachtige tocht door prachtige landschappen met mooie watervalletjes en spectaculaire valleien. Onderweg bezoeken we het dierenreservaat van André Peyrieras. Dit interessante privéreservaat werd opgericht door een Franse entomoloog, aanvankelijk als kwekerij voor bedreigde kameleon- en kikkersoorten die bestemd waren voor de export. Vandaag kunt u er talrijke diersoorten zien die uit verschillende delen van Madagaskar komen. Het reservaat biedt de kans een groot aantal kameleon-, vlinder-, kikker- en insectensoorten te observeren en te fotograferen van dichtbij.

  In de namiddag bezoek aan het lemureneiland via een korte kano-oversteek. De gekraagde maki’s verwelkomen u hier. Tijdens de wandeling door het eucalyptuswoud ontmoet u maar liefst 4 verschillende lemuursoorten. Omdat deze diertjes de aanwezigheid van mensen gewoon zijn, is het eenvoudig foto’s te nemen van de vriendelijke halfaapjes. Sommige lemuren aanwezig op het eiland werden weggehaald bij mensen die ze in een kooi gevangen hielden. Andere lemuren werden gered uit het woud op plaatsen waar de mens hun habitat bedreigt.  De excursie naar het Lemureneiland is een unieke en intense kennismaking met deze schattige primaatjes.

  Tijdens een avondwandeling in het regenwoud van Andasibe krijgt u de kans de fascinerende nachtdieren te ontdekken. Talrijke kameleonsoorten en kleurrijke kikkers, die overdag moeilijk te zien zijn, vindt men moeiteloos na de zonsondergang. Met een beetje geluk komt u ook de Boa van Madagaskar tegen. De vreemde natuurgeluiden van de nachtdieren maken van de avondwandeling een spannende uitstap voor iedere natuurliefhebber.

  Avondmaal en overnachting in hotel Vakona Forest Lodge.

 • Dag 4

  Andasibe (OA)

  Tijdens een bezoek aan het Andasibe Nationaal Park krijgt u vandaag een uitgebreide uitleg over de boeiende fauna en flora van dit gebied. Andasibe is eveneens de beste plaats om de Indri-lemuur te observeren. Samen met uw gespecialiseerde gids maakt u een wandeling door dit prachtige reservaat. In Het Nationaal Park van Andasibe maakt u ook een goede kans andere lemuursoorten te zien, zoals de fotogenieke goudkleurige Sifaka’s, de kleinere bamboelemuurtjes of de talrijke bruine lemuren.

  Avondmaal en overnachting in hotel Vakona Forest Lodge.

 • Dag 5

  Andasibe - Antsirabe (OA)

  Na het ontbijt rijden we naar Antsirabe. De eerste etappe van de Route Nationale 7 (RN7) loopt grotendeels langs het Ankaratra Gebergte en brengt u naar de mooiste stad van Madagascar, Antsirabe. De rode, laterietkleurige huisjes contrasteren met de groene tinten van de rijstterrassen. Langs de weg ziet u eveneens de indrukwekkende Merina-familiegraven. Het aangename contact met de bevolking van de hoogplateaus maakt er een prachtige rit van. We bezoeken eveneens een artisanaal aluminium-recyclage fabriekje.

  Avondmaal en overnachting in hotel Couleur Café of Royal Palace Hotel.

 • Dag 6

  Antsirabe - Vakinankaratrastreek (OA)

  Deze voormiddag bezoeken we het kratermeer van Tritriva en het Merina-dorpje Belazao. Voor deze uitstap verlaat u de asfaltbaan om via een aardepiste het platteland in te rijden. De mooie landschappen van deze streek getuigen van een vroegere vulkanische activiteit. Op een 20-tal kilometer van Antsirabe ligt het prachtige kratermeer van Tritriva dat u na 45 minuten rijden bereikt. U rijdt dan verder naar het pittoreske Merina-dorpje Belazao. Met wat geluk ziet u onderweg hoe de landbouwers op artisanale wijze hun zebu-karren bouwen.

  In de namiddag brengen we een bezoek aan Antsirabe.

  Avondmaal in een gezellig restaurantje in Antsirabe of in het hotel.

  Overnachting in hotel Couleur Café of Royal Palace Hotel.

 • Dag 7

  Antsirabe - Fianarantsoa (OA)

  Vandaag verlaten we de provincie Antananarivo met haar Merina-bevolking en zetten koers naar de provincie Fianarantsoa. De landschappen tussen Antsirabe en Fianarantsoa lijken net postkaartjes. Hier wonen de rijstspecialisten, de Betsileo. Hun indrukwekkende terrassen getuigen van hun goede landbouwvaardigheden. Onderweg bezoeken we de kleurrijke lokale markt van Ambositra.

  Overnachting en avondmaal in hotel Thermal.

 • Dag 8

  Fianarantsoa - Ranomafana National Park (OA)

  Voor de uitstap naar Het Nationaal Park van Ranomafana dienen we vroeg op te staan. Onderweg stopt u aan de spectaculaire waterval van de Namorona-rivier. Tijdens een wandeling door het Ranomafana Nationaal Park in de voormiddag gaat u op zoek naar de unieke fauna en flora van dit park dat duizenden endemische plantensoorten telt waaronder een groot aantal varens, medicinale planten en orchideeën. U beleeft hier gegarandeerd het echte junglegevoel. Talrijke riviertjes stromen door de dichtbegroeide vegetatie van dit tropische paradijs dat maar liefst 12 lemuursoorten, 115 vogelsoorten, 90 vlindersoorten, 98 amfibiesoorten en 62 reptielsoorten telt.

  Overnachting en avondmaal in hotel Thermal.

 • Dag 9

  Fianarantsoa - Ranohira (OA)

  Op weg naar Ranohira rijden we eerst naar Ambalavao. De laatste 56 km op de hoogplateaus bieden nog gelegenheid tot prachtige fotostops. Indien u van wijn houdt, kunnen een bezoekje brengen aan een wijnboer uit de streek, met verplichte degustatie (indien vóór 10u30 ter plaatse). Vóór de middag bezoeken we ook nog een atelier waar men het eeuwenoude Antaimoropapier maakt.

  Vanuit Ambalavao rijden we door “La Porte du Sud” (de poort van het Zuiden). Hier beginnen het klimaat en de vegetatie stilletjes aan te veranderen. Het wordt steeds warmer en droger. Dit alles heeft zijn invloed op de landschappen die enorm variëren tijdens deze rit. Een tweetal uur later passeert u Ihosy, de hoofdstad van de beruchte Bara-stam. Dan klimt de weg naar het uiterst vlakke Plateau de l’Horombe en iets later komt u aan in het Colorado van Madagascar, “Het Massief van Isalo”. Een heel mooi traject dat u naar een ander hoogtepunt van het Rode Eiland brengt.

  Avondmaal en overnachting in hotel Relais de la Reine.

 • Dag 10

  Ranohira - Isalo N.P. (OA)

  Vandaag bezoeken we het Nationaal Park van Isalo (81.540 ha), een geërodeerd zandsteenmassief uit het Jurassic Tijdperk. In dit park leven 7 endemische lemuursoorten en 86 vogelsoorten, waaronder de Bensoni rotsmerel (Bensoni Monticolla) die nergens anders ter wereld te zien is. Meer dan 400 verschillende plantensoorten groeien eveneens in dit park. Uiteraard krijgt u de bekende Olifantsvoeten (Pachipodium Rosulatum), de Kalanchoë’s en verschillende Aloë’s te zien. Samen met uw gespecialiseerde natuurgids maakt u een trekking in deze unieke omgeving. Aan het einde van de namiddag genieten we van een aperitiefje bij een mooie zonsondergang aan La Fenêtre.

  Avondmaal en overnachting in hotel Relais de la Reine.

 • Dag 11

  Ranohira - Tulear - Ifaty (OA)

  Op een kleine 100 km ten Zuidwesten van het Isalo Massief, richting Tulear aan de kust, ligt het Zombitse-Vohibasia nationaal park. Dit park is een geïsoleerd woud met een typische fauna en flora waaronder baobabs en wolfsmelkachtigen in een extreem droge vlakte. Ornithologen vinden dit één van de meest interessante gebieden van Madagaskar. Zombitse-Vohibasia telt maar liefst 47% van de endemische vogelsoorten van Madagaskar. Je vindt hier ook de Verreaux Sifaka’s, één van de mooiste, maar zeldzaamste lemuursoorten. Het park telt 8 verschillende lemuursoorten.

  Onderweg bezoeken we eveneens een botanisch en ornithologisch privépark waar we de vegetatie van het Zuiden en het Westen van Madagaskar kunnen ontdekken. Naast baobabs en verschillende plantensoorten groeien hier ook tientallen medicinale planten die nog steeds worden gebruikt door de plaatselijke Vezo-bevolking.

  Avondmaal en overnachting in hotel Dunes d’Ifaty.

 • Dag 12

  Ifaty (OA)

  Na het ontbijt bezoek aan een Vezo vissersdorpje gekend voor zijn mooie kleurrijke vissersboten. Het witte fijnzandstrand is heel exotisch en voor de kust liggen mooie koraalriffen. ’s Namiddag prauwtocht op de lagune.

  Avondmaal en overnachting in hotel Dunes d’Ifaty.

 • Dag 13

  Ifaty (OA)

  Vandaag wordt een dagje zalig nietsdoen in een exotische omgeving. Uiteraard kan je deelnemen aan optionele activiteiten die ter plaatse worden voorgesteld. Optioneel kan u in juli en augustus deelnemen aan een walvisexpeditie. Duiken en snorkelen zijn hier de favoriete bezigheden en van juni tot oktober kan je hier walvissen zien (extra te betalen).

  Avondmaal en overnachting in hotel Dunes d’Ifaty.

 • Dag 14

  Ifaty - Tulear - Antananarivo (OA)

  Na het ontbijt vertrek naar Tulear om er het vliegtuig naar de hoofdstad Antananarivo te nemen.

  Verblijf in hotel Tamboho.

 • Dag 15

  Antananarivo - Brussel (O)

  Vrije dag tot vertrek naar de luchthaven voor uw terugvlucht.