South Africa on a budget

Low Budget Met huurwagen Privéreizen
 • Johannesburg
 • Kruger National Park
 • eSwatini
 • St. Lucia Wetlands
 • Johannesburg

Je verkent per huurwagen in alle vrijheid het Zuid-Afrika van de Big Five wildparken, de Indische Oceaan met haar walvissen en zeeschildpadden en de majestueuze Drakensbergen. Je verblijft hierbij in gezellige en zorgvuldig geselecteerde guesthouses en lodges.

 • Verken de Blyde River Canyon, de Rondavels, God's Window en Bourke Luck’s Potholes langs de Panoramaroute
 • Verblijf in het zuidelijke deel van Kruger, Zuid-Afrika’s grootste wildreservaat even groot als België
 • eSwatini: paradijs voor rafting, canopying, safari’s, marktjes, mountainbiken, trektochten, …
 • Zeeschildpadden, dolfijnen, walvissen spotten, snorkelen aan de kusten nabij Saint Lucia
 • Op wandeltocht in de majestueuze Drakensbergen

 

x

Reisprogramma

 • Dag 1

  Johannesburg (O)

  Na aankomst op de luchthaven in Johannesburg, transfer (door het hotel) naar African Rock hotel voor een verblijf van 1 nacht in een luxury suite (of gelijkwaardig).

  Tip: ontdek Soweto per fiets of bezoek de nieuwe opkomende wijk Maboneng.

 • Dagen 2 - 4

  Johannesburg - Sabie Hazyview (O)

  Transfer door het hotel naar de luchthaven en ontvangst van je huurwagen AVIS Cat B Ford Fiesta Hatch.

  Vertrek richting Hazyview  voor een verblijf van 3 nachten in Misty Mountain, grenzend aan het Kruger National Park. Door zijn ligging langs de Panoramaroute is deze lodge een ideale uitvalsbasis voor je bezoek aan de Blyde River Canyon, de Rondavels, God's Window en Bourke Luck's Potholes.

 • Dagen 5 - 7

  Sabie Hazyview - Kruger National Park (-)

  Vertrek naar het zuidelijke deel van Kruger voor een verblijf van 3 nachten in Berg en Dal Rest Camp gelegen in het Kruger Park zelf. Je logeert in een bungalow, maaltijden exclusief. Op het domein bevinden zich winkels en restaurants. Dé gelegenheid om zelf eens te braaien (barbecueën). Dit is op safari gaan zoals de Zuid-Afrikanen het doen. Vanuit Berg en Dal worden dagelijks safari’s georganiseerd in het Kruger National Park. En op het einde van de dag kan je lekker ontspannen aan het zwembad.

   

 • Dag 8

  Kruger National Park - eSwatini (O)

  Je verlaat de Kruger regio en rijdt door naar eSwatini, het kleine koninkrijk volledig omringd door Zuid-Afrika en Mozambique. eSwatini is een klein land met een vriendelijke bevolking, oude tradities, prachtige berglandschappen, rivieren, watervallen en diepe kloven. Het land is gekend omwille van zijn avontuurlijke activiteiten zoals rafting, canopying, safari’s, marktjes, mountainbiken, trektochten, …

  Je logeert hier 1 nacht in een eenvoudige rest camp double hut in het Big Game Parks Mlilwane Wildlife Sanctuary, met zwembad.

 • Dagen 9 - 11

  Swaziland - Saint Lucia (Zoeloeland) (O)

  Je rijdt vandaag Zuid-Afrika weer binnen in de provincie Kwazulu Natal en begeeft je naar het badplaatsje Saint Lucia.

  Verblijf van 3 nachten in Elephant Coast Guesthouse, standaard kamer, b&b.

  Deze bed & breakfast is gelegen in het centrum van Saint Lucia in een groen, tropisch kader. De badplaats ligt aan de ingang van het iSimangaliso Wetland Park in de noordoostelijke regio van KwaZulu Natal.

  Mogelijke activiteiten in de omgeving: safari’s in Hluhluwe – Umfolozi National Park of iSimangaliso National Park, relaxen aan de uitgestrekte maagdelijke stranden van de Indische Oceaan, zwemmen, snorkelen, vissen op zee, uitstappen op zee zoals walvis- of zeeschildpadden-spotting (seizoensgebonden), culturele Zoeloe uitstappen, … .

  Saint Lucia is ook een ideale uitvalsbasis om een boottocht te maken op het gelijknamige meer met zijn gigantische nijlpaardenpopulatie en zijn talrijke krokodillen (een aanrader).

   

 • Dagen 12 - 13

  Saint Lucia - Drakensbergen (O)

  Lange rit naar de zuidelijke Drakensbergen.

  Verblijf van 2 nachten in Elgin Guesthouse, standaard kamer, b&b.

  De Umzimkulu River loopt door het domein van de boerderij en dit maakt tal van activiteiten mogelijk zoals forellen vissen, picknicken, kanovaren, zwemmen in de rivier. Je kan er tevens wandelen en trektochten in de bergen maken, mountainbiken, paardrijden, golfen, … Bovendien zijn er ook uitstappen naar eeuwenoude Rock Art schilderijen en naar de Sani Pass die Zuid-Afrika met Lesotho verbindt.

   

 • Dag 14

  Drakensbergen - Richards Bay/Durban of Johannesburg (O)

  Vertrek naar de luchthaven van Richards Bay, Durban of Johannesburg, waar je je huurwagen terug aflevert.