Zuid-Marokko per mountainbike

Avontuur

Zuid-Marokko ontdekken op een originele manier, met een mountainbike.

 • Verken Marrakesh
 • Ontdek het prachtige Atlasgebergte
 • Maak een dromedaristocht door de woestijn
 • Geniet van adembenemende zonsopgangen

Reisprogramma

 • Dag 1

  Marrakech (O)

  Nadat we jullie opwachten aan de luchthaven van Marrakech brengen we jullie naar de riad in Marrakech. Afhankelijk van de aankomsttijd kunnen jullie de stad op eigen houtje ontdekken. ’s Avonds hebben jullie een vrije avond en kiezen jullie zelf een restaurant uit. Er is ook de mogelijkheid om in de riad te dineren. Overnachting in een authentieke riad in de medina. Deze riad ligt diep verborgen in een wirwar van straatjes en straalt rust en sereniteit uit bij het binnenkomen.

 • Dag 2

  Marrakech – Lac Lalla Takarkoust – Imlil (OLA)

  Vandaag zijn we vroeg uit de veren om fris de tweedaagse fietstocht aan te vangen. Na het ontbijt in de riad maken jullie kennis met jullie mountainbike gids. Hij komt jullie ophalen en de 4x4 brengt jullie naar het meer van Lalla Takarkoust. Daar starten jullie aan een rustig tempo op een uitgestrekte vlakte aan de fietstocht. Van daaruit dalen jullie richting het dorpje Taghenchoute om dan zigzaggend te stijgen naar het Kik-plateau. Daar hebben jullie een prachtig zicht op de Toubkal (hoogste piek van het Atlasgebergte). Jullie dalen verder en rijden door kleine, vergeten Berberse dorpjes om te eindigen in Asni. Als jullie nog energie over hebben kunnen jullie door fietsen tot in Imlil, zo niet brengt de 4x4 jullie tot aan de guest house in de Hoge Atlas.

 • Dag 3

  Imlil – Tizi n’tamatart – Asni (OLA)

  Na de opwarming van gisteren zijn we vandaag klaar voor het echte werk. We starten de dag met een uitdagende klim van de Tizi n’Tamatart die ons naar 2230m hoogte brengt. Na de inspanning, de ontspanning en we genieten van een overweldigend uitzicht op de toppen van het majestueuze Atlasgebergte. Na deze pauze fietsen we verder en dalen we tussen prachtige landbouwterrassen en ruwe bergdorpen. In de late namiddag komen we moe maar voldaan toe in Asni en brengen de 4x4’s ons richting de uitgestrekte Terre d’Amanar.

 • Dag 4

  Terre d’Amanar – Aït Ben Haddou – Skoura (PLD)

  Na het ontbijt stappen we in de 4x4 die ons het prachtige Atlasgebergte doet ontdekken. We doorkruisen de Hoge Atlas, tot aan de col van de Tizn’ Tichka (2260m), het hoogste punt van Noord-Afrika. We bezoeken onderweg de kasbah van El Glaoui. Nadien rijden we verder richting Aït Ben Haddou. In de namiddag komen jullie toe in het kleine dorpje dat naast de beroemde kasbah van Aït Ben Haddou ligt. Jullie bezoeken de kasbah en rijden door richting Skoura, een prachtige palmbomenvallei net buiten Ouarzazate. Daar kunnen jullie in de vooravond genieten van een heerlijk aperitief, de rust, de zon en de natuur. 

 • Dag 5

  Skoura – Dadesvallei (OLA)

  Na het ontbijt vertrekken we richting de Dadesvallei. Onderweg bezoeken we enkele lokale coöperatieven. We lunchen onderweg en nadien bezoeken we een nomadische familie die jullie uitnodigt voor de thee. In de namiddag komen we toe aan één van de mooiste canyons van Marokko, de canyon van Apenvingers. De naam werd gegeven door de bizarre rotsformaties. In de canyon maken we een avontuurlijke wandeling tussen de rotsen van ongeveer 3u. Nadien komen we moe maar voldaan toe in een familiale auberge waar we genieten van thee, amandelen en olijven met zicht op de canyon. Voor de geïnteresseerden kunnen we een kookworkshop voorzien waar de mama van Brahim jullie alle geheimen van de heerlijke Berberse keuken prijsgeeft. Overnachting in  de familiale auberge “La Vallée des figues”.

 • Dag 6

  Dades – Merzouga (OLA)

  Na het ontbijt maken we ons klaar om te vertrekken richting de zandwoestijn. Een lange route door de stenenwoestijn met donkere maanlandschappen brengt ons naar de prachtige zandduinen van Merzouga. In de namiddag komen we toe aan de rand van de woestijn en daar hebben jullie de mogelijkheid om de mysterieuze duinen te ontdekken per quad of rustig te genieten van het adembenemende zicht op het terras van het hotel met zwembad. Bij valavond brengt een kudde dromedarissen ons naar het tentenkamp waar we genieten van een prachtige zonsondergang, un thé berbère, een heerlijke maaltijd en een nacht onder de sterrenhemel te midden de zandwoestijn. Overnachting in een bedoeïenentent ten midden van de zandwoestijn.

   

 • Dag 7

  Merzouga – Draa Vallei (OLA)

  Na een prachtige zonsopgang in de woestijn brengen de dromedarissen ons terug richting het hotel. Daar wacht een deugddoende douche en een uitgebreid ontbijt. Na het ontbijt vertrekken we met de 4x4’s richting het Saghro-gebergte, een vulkanisch gebergte dat verschillende oasissen, historische sites en wilde dieren huist. In de namiddag komen we toe in een kasbah naast het grootste palmbomenreservaat van Marokko, de Draa vallei. Bij aankomst in Agdz kunnen jullie de kasbah bezoeken, een wandeling door de palmbomenvallei maken of gewoon genieten van een heerlijke thee op het terras. Overnachting in een authentieke guest house in Agdz.

 • Dag 8

  Draa-Vallei – Marrakech (OL)

  Na het ontbijt laten we het diepe zuiden achter ons en keren we terug richting bewoonde wereld. Een vijftal uur in de wagen, maar de landschappen gaan nooit vervelen. In de namiddag komen jullie toe in de riad in Marrakech. Daar kunnen jullie voor een laatste keer de stad in trekken.

 • Dag 9

  Marrakech – Brussel

  De chauffeur wacht jullie op aan het hotel en brengt jullie naar de luchthaven.